Materiaal


FIETSEN

Bij Xycletracx in Zwolle  hebben we voor het eerst kennisgemaakt met het merk Santos. Bij Santos kun je je fiets zelf samenstellen. Hierdoor heb je de mogelijkheid om als klant te bepalen hoe je fiets er uit komt te zien en welke onderdelen er op zitten. We hebben beide een aluminium travel master met 26 inch wielen. Onze fietsen zijn opgebouwd met de volgende onderdelen:

 

Fiets Ronnie     Fiets Linda  
Frame 2.6 alu 21 inch   Frame 2.6 alu 19 inch
Kleur Gun metallic   Kleur Oranje
Balhoofd WTB Momentum   Balhoofd Santos
Banden Schwalbe Big Apple   Banden Schwalbe Marathon Supreme
Barends Cane Creek ergo   Barends Cane Creek ergo
Cassette Shimano Deore SLX    Cassette Shimano Deore SLX
Tandwielen voor  TA Specialites   Tandwielen voor  Santos
Derailleur achter Shimano Deore XT   Derailleur achter Shimano Deore XT
Derailleur voor Shimano Deore XT   Derailleur voor Shimano Deore XT
Drager, achter Tubus Logo   Drager, achter Tubus Logo
Drager, voor  Tubus Ergo   Drager, voor  Tubus Ergo
Handvatten Ergon heren   Handvatten Ergon dames
Ketting Shimano HG93   Ketting KMC
Pedalen  Shimano PD-M 324   Pedalen  Shimano PD-A 530 
Remmen Magura HS33   Remmen Magura HS33
Shifters  Shimano Deore LX   Shifters Sram Attack
Stuur  Syntace   Stuur  Ritchey
Stuurpen  Syntace VRO   Stuurpen  Ritchey
Voorvork Santos Cr-Mo   Voorvork Santos Cr-Mo
Velgen Exal SP 19   Velgen Rigida Sputnik
Spaken Sapim Strong   Spaken Sapim Strong
Naven Shimano Deore XT   Naven Shimano Deore XT
Zadel  Brooks B17   Zadel  Brooks B17s
Zadelpen Ritchey   Zadelpen Ritchey
Spatborden SKS   Spatborden SKS
Fietscomputer VDO MC1.0   Fietscomputer VDO MC1.0

 

 

De fietstassen 

 

Linda heeft als achtertassen 2 witte Ortlieb Back rollers en als voortassen 2 witte Ortlieb Front rollers. Aan het stuur hangt een witte Ortlieb Ultimate 5 classic stuurtas. Bovenop de achtertassen ligt een zwarte Ortlieb kanozak.

Ronnie heeft als achtertassen 2 rode Vaude Aqua back tassen. Voor zitten ook tassen van Vaude. Deze zijn van het type Aqua front. De stuurtas is een rode Ortlieb. Bovenop de achtertassen ligt een blauwe Ortlieb kanozak.

 

Onze tenten

 

Voor onze fietsreizen hebben we een Hilleberg Nammatj 3 GT. Dit is een 3 persoons tent met een ruim voorportaal. Hierin kunnen we al onze tassen kwijt. Bij slecht weer kunnen we er ook nog met z’n tweeën in zitten om bijvoorbeeld te koken. De tent weegt 3,8 kg. We hebben deze tent in Amerika gekocht via de site van moontrail.

 

Voor het wandelen is een tent van 3,8 kg te zwaar. Daarom hebben we speciaal voor het wandelen een Hilleberg Nallo 2 gekocht. Dit is een 2 persoons tent die 2,2 kg weegt. Ook deze tent hebben we in Amerika gekocht bij Moontrail. Naast het lagere gewicht heeft deze tent ook minder ruimte nodig om te worden opgezet.

 

Slapen

 

Slapen doen we in donzen slaapzakken van het Amerikaanse merk Marmot. Linda heeft een damesslaapzak van het model Angel Fire. Ronnie heeft een slaapzak van het model Sawtooth. Beide slaapzakken hebben een temperatuurbereik tot -9 graden. 

 

We hebben allebei een zelfopblazende Therm-A-Rest Prolite slaapmat. Dit zijn matjes van 3,8 cm dik (of dun). Sinds dit jaar hebben we ook allebei een Therm-A-Rest NeoAir slaapmatje. Deze matjes moet je in tegenstelling tot de Prolite matjes zelf opblazen. Het voordeel van de NeoAir is dat ze een stuk dikker zijn en dus comfortabeler liggen. Het nadeel is dat ze niet zo goed isoleren als de Prolite matjes.

 

Wij maken allebei gebruik van opblaaskussentjes van Ajungilak. De kussentjes zijn erg compact op te rollen en bieden toch veel slaapcomfort.

 

De keuken 

 

Wij hebben van MSR een gasbrander van het type Superfly. Sinds dit jaar hebben we ook een allesbrander van Primus, de Omnifuel. De Omnifuel werkt behalve op gas ook op wasbenzine, petroleum, ongelode benzine, diesel en kerosine. Deze veelzijdigheid is vooral handig in gebieden waar blikjes gas slecht of helemaal niet verkrijgbaar zijn. 

 

Onze pannenset is van MSR. We hebben gekozen voor het model Base pot 2. Dit zijn aluminium pannen voorzien van een anti aanbaklaag.

 

Om ons water te filteren hebben we een MSR miniWorks EX filter. Het filter heeft een keramisch filter element met een koolstof binnenfilter. Door gebruik te maken van de druk van een luchtbel zuivert hij ongeveer een liter water per minuut. Om ons gefilterde water te kunnen opslaan hebben we van MSR een waterzak, de Dromedary Bag. In deze zak past 6 liter water. Het filter kan direct op de waterzak aangesloten  worden. 

 

We hebben allebei een titanium besteksetje bestaande uit een mes, vork en een lepel van het Amerikaanse merk Vargo. Als bord gebruiken we de X Plate van Sea to Summit. Het voordeel van deze borden is dat je de randen om kunt vouwen zodat je ze gemakkelijk in de tas kunt opbergen. Ook kan de onderkant van het bord worden gebruikt als snijplankje.2 Responses to “Materiaal”

  1.   Anastasia Says:

    I read a lot of interesting posts here. Probably you spend a lot of time writing, i
    know how to save you a lot of time, there is an online tool that
    creates unique, google friendly posts in seconds,
    just type in google – laranitas free content source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *